2011. november 21., hétfő

Ebadó

Magyarországon lassan már minden adóztatásra kerül, így természetesen a kutyatartók sem maradhattak ki ez alól...


"Elfogadta az Országgyűlés az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosítását, amely ebrendészeti hozzájárulás kivetésére ad lehetőséget az önkormányzatoknak, és kötelezővé teszi legalább háromévente egyszer az ebösszeírást. A törvénymódosítással az önkormányzatok évente veszélyes eb esetén 20 ezer, egyéb kutya esetén a 6000 forint ebrendészeti hozzájárulást szedhetnek a kutyák gazdáitól. Ez alól kivételt élveznek a mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő vagy terápiás, a honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott, az ivartalanított, az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet telephelyén tartott, valamint állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbe fogadott kutyák "


...személyes véleményem pedig mindösszesen annyi, hogy nem bánnám az ebadót, ha az adózok pénze az állatvédelembe szivárogna vissza, de attól tartok ez nem így lesz. Ugyanakkor abszurdnak is tartom ezt, nem igazán tudom elképzelni, hogyan fognak ennyi dolgot ellenőrizni pl.: ha az állatorvos nem írja be a kiskönyvbe az ivartalanítást vagy éppen nem vittük akkor magunkkal, majd az önkormányzatok emberei ultrahanggal fognak járkálni?? Vagy ki és mi alapján fogják megítélni, hogy az én kutyám veszélyes-e, mert Leo pl. simán megugatja a postást az újságkihordót és nem tudom, ha egyszer bejönne az udvarra, nem-e kóstolná meg, amit teszem hozzá egyáltalán nem bánok, mert mamám nem fél és biztonságban érzi magát mellette. Na meg akik az oltási kötelezettségeiket sem vállalták nem hiszem, hogy ezek után ezt fizetni fogják...de ezek csak úgy eszembe jutottak, még számos kérdőjel van bennem a dologgal kapcsolatban.

2 megjegyzés:

  1. Meg szerintem minden simlis kutyatartó talál majd egy kiskaput, de vagy így, vagy úgy kibújnak az a dó alól. Pl.: beadja a kutyát a menhelyre névtelenül aztán örökbe fogadja így boldogan kutya dó nélkül élhet tovább. (ez csak egy példa volt) szerintem hülyeség az egész, és nem sok esélyt látok rá, hogy ez be fog jönni az államnak...

    VálaszTörlés
  2. az ebadót (is) a tisztességes emberek fogják megszívni. például idős emberek, akiknek egyetlen társa a kutyája. a kisebbség be se fogja engedni a számlálót és a kutyáik ezután is az utcán fognak járkálni.

    nem ebben kellene utánozni a nyugatot...

    VálaszTörlés