2011. október 20., csütörtök

Az új helyszín....

Ma egy új helyszínre látogattunk el Fanncsával az egri Markoth Ferenc Kórház Pszichiátriai osztályára. Emlékszem 2010 májusában a székesfehérvári segítőkutyákról szóló konferencián még érdeklődve hallgattam az előadást a SANSZ Alapítvány munkájáról és elért sikereikről a pszichiátriai osztályon és reméltem, hogy hasonló jót fogunk mi is tenni egyszer... egy álom megvalósult!
Ezentúl 2 hetente ellátogatunk ide és 5-8 fős csoportokban fogunk dolgozni. A csoport összetétele változó: szorongók, depressziósok, skizofrének.
A mai első órát izgalommal vártam. 5 beteggel találkoztunk és 3 dolgozóval akik kíváncsiak voltak egy ilyen foglalkozásra. Nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, volt olyan beteg aki már nagyon régóta nem mozdult ki a szobájából és mosolyogni is nagyon rég látták...most ez itt megtörtént, hiszen a kutya kedvéért kilépett a szobájából és eljött erre a foglalkozásra, sőt még figyelt is rám azért, hogy később a kutyával kommunikálni tudjon. És mikor Fanni pacsit adott neki, vagy csak belebújt az ölébe, hogy simogassa akkor még mosolyogni is sikerült neki.
Összességében annyira jól sikerül, hogy szeretnének indítani egy másik foglalkozást is az osztály másik részén. Nagyon jól éreztem magam és kíváncsian várom majd a betegek részéről is a visszajelzéseket.

2 megjegyzés:

  1. :)
    Készítesz majd képeket és videót is? Szívesen megnézném, hogyan zajlik egy foglalkozás.

    VálaszTörlés
  2. Majd elválik, de biztos lesz olyan aki hozzájárul. Egyenlőre nem erőltetném a témát. Bár titkolt célom, hogy megmutassam mit érünk el minden egyes foglalkozásunk során, szóval egyszer biztosan lesz! ;)

    VálaszTörlés