2011. január 31., hétfő

A terápiás vizsga II. fordulója

A terápiás vizsga második fordulója....BIZONY!!! ;)))
Megkaptuk a vizsgafeladatokat is:

Köszönés
A kutya minden gyermeknek külön köszön, oly módon, hogy a gyerekek pacsit kérnek tőle és jutalomfalatot adnak neki és kérnek tőle 2 trükköt.

Akadálypálya
A gyerekek fogják a kutya pórázát és vezetik a padon!A gyerekek a pad mellett mennek a kutya pedig a padon!A kutya vezető a másik oldalon kíséri az állatot.
A pad végén lévő karikában pedig le kell nekik ültetni!

Utánozzuk a kutyát

A kutya mozgásai szerint cselekszünk, az alábbiak szerint:
Ha a kutya pörög akkor a gyerekek is pörögnek.
Ha lefekszik a földre, akkor a gyerekeknek is le kell feküdniük
Ha a kutya leül akkor ők is leülnek. stb.

Mondókás
Az alábbi mondókákat kísérjük a kutyán mozgással, miközben a kutya a földön fekszik, és a gyerekek körbeülik és körbeteszik tappancsokkal a testét.

Mit csinál a két kezem?
(két kéz széttárása)
Simogat kedvesen,
(két kézzel kutya fejének megsimogatása)
Ütöget csendesen,
(a kutya fenekének ütögetése finoman!)
Csiklandoz viccesen,
(a kutya talpának csiklandozása)
Csipked hegyesen,
(a kutya fejének csipkedése finoman!)
Táncol ügyesen,
(az ujjak mozgatása a kutya hátán)
Mit csinál a kis kezem?
(kezek szétnyitása)
Te is tudod, mondd velem!
(hívogató mozdulat)

Apport
A gyerekek eldobják a kutyának az apportot és hívják,hogy hozza vissza nekik.

Kiabálva rohangálás a kutya körül
A kutya a kutyafelvezetővel a kör közepén áll, a csoport pedig kiabálva, hangoskodva körbe-körbe szaladgál.

Túl vagyunk minden oltáson, orvosi vizsgálaton. Minden rendben van szerencsére.
Holnap pedig 5-kor indulunk (egy nappal hamarabb), hogy szerdára kipihenten érkezzünk a vizsgára...és ne éppen akkor essünk be. Nagyon várom és hihetetlen, hogy ide is elértünk, de ITT VAGYUNK...és sikerülni fog bízom benne. Mégpedig azért, hogy pénteken már hivatásos terápiás kutyaként mehessünk a gyerekekhez!!!

Hamarosan jelentkezünk! :))


2011. január 26., szerda

január 26

Ma ismételten sétálni mentünk...
Hatalmas hó esett és még esik is. Nagyon jó, bár az utána való latyakot nem kívánom, de ez gyönyörű!!!













Csupán két nap eltérés a két kép elkészítése között...

...imádom!!!

Adiemus...

A boldogság és a vizsgaidőszak vége ihlette...


2011. január 24., hétfő

Séta

Ma sétáltunk egy kicsit a kutyákkal. Kellet már nagyon a kikapcsolódás, az állandó tanulás és egyéb teendők nagyon lefárasztottak az utóbbi időben.
Holnap lesz az utolsó vizsgám és úgy éreztem szükségem van egy kis nyugira, így hát pórázra tettem a kutyákat és elindultunk...












2011. január 22., szombat

"Pillangó csoport"

Ma ismételten fellátogattunk a gyerekekhez.
Nyílt nap volt így nagy volt a mozgás, sok szülővel. Mint mindig most is szívesen láttak minket, mindenki Fanncsát akarta megsimizni.
Nagyon lelkesek voltak a gyerekek, már vigyorogva fogattak minket és legnagyobb örömömre az egyik kisfiú P. már ezt mondta: "Fanni, jött Fanni!" :))) Szokásos módon kezdtük a foglalkozást, köszönéssel. Már észrevettem Fannin, hogy innentől kezdve nagyon koncentrál és figyel a legapróbb jelzésemre is.
Várható volt a szülők érkezése is. Félidőben ők is megérkeztek, mi kicsit háttérbe kerültünk, de nem bántam jó volt megfigyelni őket miként reagálnak a szülők jelenlétére. Nem értettem teljesen, de a nagypapája megérkezésekor egy rövid idő után az egyik kisfiú K. megölelt engem, azután végigment minden társán és mindenkinek a buksijára egy puszit nyomott....talán így akart elköszönni tőlünk, minden esetre nagyon aranyos volt!!!:) Részt vettünk a szülőértekezleten ami nagyon tanulságos volt számomra. Kép vetítés volt az intézményben zajló foglalkozásokról, amin a gyerekek is részt vesznek. Bepillantást engedett nekem is, hogy lássam valójában hol is tartanak. A szülők is nagyon kedvesek voltak, szívesen kérdezősködtek Fanniról. Ismételten nagyon jól éreztem magam és szemmel láthatóan Fanncsa is.
És ami a legfontosabb, mi is a tanterv része vagyunk...

2011. január 16., vasárnap

“A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!”
(John Galsworthy)




2011. január 6., csütörtök

Új év új kezdetek....

...és a korábban kitűzött céljaink elérése felé menetelés!!!
Terápia...ide is elérkeztünk, hogy már erről is tudok írni.
Hogy nekem mit is jelent?...boldogsággal tölt el, hogy amit egy évvel ezelőtt még csak irigykedve és csodálva olvastam megvalósítottam, hiszen most már mi is a részesei vagyunk. Már nem állunk meg, túl vagyunk a vizsga első részén jön a következő és azt is sikerrel fogjuk venni, nagyon bízok benne. Az elsőkörös vizsga óra több alkalmunk is volt gyakorolni. Többek között lehetőséget kaptunk az Autista Alapítványnál két hetente gyakorlásra. Megismerkedhettünk leendő csoportunkkal ahova majd hetente járunk. Ez a csoport korábban Védával és Nikollal dolgozott szóval igazán nagy elismerés, hogy mi is itt dolgozhatunk. Ez jelent valamit. Azt hogy sikerült valamit elérnem/nünk és teljesíteni. Holnap ismét meglátogatjuk a kiscsoportot, izgatottan várom. "Számítanak ránk, a munkánkra". Fantasztikus!!! :)
Legutóbb az egri Markhot Ferenc Kórház Hospice- és Ápolási osztályára látogattunk el ahol nagyon örültek nekünk és mi is, hogy mosolyt csalhattunk az arcokra. Mikulás ruhában és kosárral a szájában érkezett Fanncsa.
1

Percek alatt megszaporodtak az emberek körülöttünk, Fanni lett a középpontban. Ő pedig mintha erre született volna, boldogan farokcsóválva várta a simogató kezeket, puszit pacsit osztogatott.


Örülök, hogy megtaláltam az a munkát és közeget ahol végre megtaláltam magam. Kutyázhatok és emellett egy hihetetlenül hasznos dolgot végzünk.